Terug van weggeweest…gelukkig wel, maar als ik deze vakantiefoto weer zie (zeker met dit weer!), mis ik wel enorm het gevoel van mijn voeten in het zand.

Ik zeg ook gelukkig, want onze vakantie eindigde wel in een heftige gebeurtenis bij een familielid, wat de laatste week van onze vakantie in het buitenland tot veel geregel in een andere tijdszone tot gevolg had. Uiteindelijk is het gelukkig goed geëindigd en dat is alles wat uiteindelijk telt!

Op zulke momenten zie je wel vaak hoe belangrijk het is om zaken van tevoren al goed te hebben geregeld, want zelfs dan komt er zo veel op je af. En vaak kan je nog wel als een soort contactpersoon iemand helpen, maar soms loop je toch echt tegen een (juridische) muur op.

Sta jij er weleens bij stil wat er dan kan gebeuren? Hoe het zal zijn als jij zelf niet meer jouw zaken kan doen? Wie mag en kan dan namens jou handelen (gevolmachtigde genoemd)? Het antwoord kan je bijvoorbeeld regelen in een levenstestament. En wat gebeurt er met alles wat jij bezit na jouw overlijden? Dat is bijvoorbeeld weer te regelen in een testament.

✅ Heb jij deze documenten al? Dat is echt al een heel mooie start, maar wat mij betreft ben je er dan echt nog niet!

Weet de gevolmachtigde of executeur (=persoon die de nalatenschap afwikkelt) wel alles te vinden? Zodat alles soepeler verloopt en niet onnodig veel tijd, frustratie en soms veel verdriet kwijt is? Zo schijnt zelfs dat meer dan de helft van de partners niet de code van de telefoon van de andere partner weet! Als deze code dan ook nergens anders te vinden is, kan je je wellicht voorstellen dat dit heel veel problemen kan opleveren in een tijdperk waar de telefoon heel veel meer is dan alleen een apparaat waarmee je telefoneert (gebruik jij de telefoon eigenlijk nog om te bellen? 😅). Maar denk ook aan informatie over bijv. digitaal vermogen. Meer dan 80% van de personen met digitale munten zoals BitCoin schijnt niets geregeld te hebben!

Stof om over na te denken?!

Voeten in het zand is dus wel prima, maar kop in het zand (wat vaak gebeurt met dit onderwerp) is uiteindelijk niet zo fijn 😊. Kijk dus veel verder dan alleen de juridische documenten!

Chantal

 

Let op: afhankelijk van wanneer je dit leest, kan deze informatie verouderd zijn. De artikelen op deze website bevatten algemene (juridische) informatie, maar uitdrukkelijk geen een-op-een advies. Hulp bij een specifieke situatie? Neem dan contact op

Geïnteresseerd?

Ja, ik wil een vrijblijvend kennismakingsgesprek.