Nalatenschappen


Nalatenschappen

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er veel op iemand af. Naast de emoties, moet er veel geregeld worden voor het afwikkelen van de nalatenschap van die dierbare. Heeft u al nagedacht over het moment dat u er zelf niet meer bent? Wat gebeurt er met al uw bezittingen? Moeten uw erfgenamen alles zelf regelen? Kunnen zij dat? En als zij dit kunnen, hebben zij daar de tijd voor? Wilt u ze graag ontlasten? Allemaal vragen die kunnen spelen.

Afwikkeling nalatenschappen

Steeds meer mensen maken de keuze om, bij overlijden, de erfgenamen niet te belasten met de zorg voor de afwikkeling van de nalatenschap en de vele werkzaamheden die hierbij horen. U kunt dan bewust kiezen voor een onpartijdige en onafhankelijke deskundige; een executeur. Iemand die de regie neemt en uw nalatenschap afwikkelt van A tot Z. U kunt mij tot executeur benoemen. Ik heb jarenlange ervaring als jurist in het afwikkelen van nalatenschappen en het ondersteunen van erfgenamen hierin. Ook kan ik u adviseren over de afwikkeling van de nalatenschap. Zo heb ik bijvoorbeeld veel kennis over de digitale nalatenschap en wanneer er daadwerkelijk ook technische hulp daarvoor nodig is, werk ik samen met Digital Life Legacy. 

Door te kiezen voor mij, als executeur, neemt u uw erfgenamen veel werk en ingrijpende beslissingen uit handen. Dat geeft rust in een vaak moeilijke en emotionele periode. Ook kan het conflicten voorkomen. Ik zorg voor een open en duidelijke afwikkeling en houd partijen regelmatig, tussentijds, op de hoogte.

Conflicten nalatenschappen (nalatenschapsmediation)

Wanneer een dierbaar familielid komt te overlijden komen emoties en geldzaken samen. Helaas is dat niet altijd een gelukkige combinatie. Steeds vaker leidt een erfenis tot rechtszaken en familiebreuken. Nalatenschapsmediation biedt een alternatief, om een rechtszaak te voorkomen. Ik kan daarbij helpen en als nalatenschapsmediator.

 

Geïnteresseerd?

Ja, ik wil een vrijblijvend kennismakingsgesprek.